Kukus atau steam brokoli, 3 minit sahaja menggunakan microwave

KUKUS @ STEAM BROKOLI DENGAN CEPAT DAN KEKAL RANGUP DENGAN MICROWAVE. Siapa suka makan brokoli? Tahukah anda apabila brokoli direbus, kebanyakan nutrien akan serap masuk ke dalam kuah. Ada masanya brokoli pun jadi lembik akibat terlajak rebus.   Jom saya kongsikan, 3 minit sahaja guna microwave. 👇 1. Masukkan dalam bekas kaca atau yang boleh …

JEMPUT MAKAN PAGE KHAS BAGI RESEPI MUDAH DAN REVIEW TEMPAT MAKAN

Kalau kawan-kawan merupakan food hunter ataupun mereka yang baru berjinak-jinak dengan memasak, Jemput Makan Page yang khas bagi resepi mudah dan review tempat makan ini pasti membantu. Klik sini untuk follow Jemput Makan Page. Selain daripada perkongsian resepi-resepi mudah seperti lauk-pauk harian dalam bentuk bergambar, ada juga video-video resepi yang mudah diikuti. Bolehlah para isteri, …

Makan sedap Seremban di Hayyan Huda.

"Laa ni tak macam dulu. Niaga ceruk mana pun orang cari. Tapi kena bagi sedapla". Saya buat-buat dengar ulasan suami padahal fokus dah tertumpu ke meja. Teliur tengok hot cinnamon churros dengan aiskrim. Makan sedap tengahari kami semalam di Hayyan Huda Opah's Kitchen terletak di Taman Bukit Temiang, Seremban. Lauk pauknya simple tapi mengingatkan kita …