Tempat makan sedap di Penang : Restoran Din Ikan Bakar, Kepala Batas.

Anda nak tukar selera bila sampai Penang? Jemu asyik makan nasi kandar? Jom cuba makan tengahari di Restoran Din Ikan Bakar, Kepala Batas, Penang. Meriah dengan segala macam lauk. Ikan bakar, ayam bakar, sotong, udang dan lain-lain lagi. Kami ambil daging bakar HARIMAU MENANGIS, GULAI KAWAH daging batang pisang, kerang rebus, gulai telur ikan dan …

Tempat makan sedap di Kedah : Restoran Bersila Gulai Itik.

Kalau kita sampai Kedah, tak tahu dimana nak makan sedap, Boleh cuba Restoran Bersila Gulai Itik, Yan Kedah. Nak merasa gulai itik dan itik goreng sedap, memang kena cubalah makan sini. Lama dah kami tunggu kedai ni buka. Mereka berniaga bila ada stok itik sahaja. Itik mereka bela sendiri. Kalau stok itik habis, memang tak …

Kukus atau steam brokoli, 3 minit sahaja menggunakan microwave

KUKUS @ STEAM BROKOLI DENGAN CEPAT DAN KEKAL RANGUP DENGAN MICROWAVE. Siapa suka makan brokoli? Tahukah anda apabila brokoli direbus, kebanyakan nutrien akan serap masuk ke dalam kuah. Ada masanya brokoli pun jadi lembik akibat terlajak rebus.   Jom saya kongsikan, 3 minit sahaja guna microwave. 👇 1. Masukkan dalam bekas kaca atau yang boleh …

JEMPUT MAKAN PAGE KHAS BAGI RESEPI MUDAH DAN REVIEW TEMPAT MAKAN

Kalau kawan-kawan merupakan food hunter ataupun mereka yang baru berjinak-jinak dengan memasak, Jemput Makan Page yang khas bagi resepi mudah dan review tempat makan ini pasti membantu. Klik sini untuk follow Jemput Makan Page. Selain daripada perkongsian resepi-resepi mudah seperti lauk-pauk harian dalam bentuk bergambar, ada juga video-video resepi yang mudah diikuti. Bolehlah para isteri, …