Doktor pun perlu belajar marketing.

“Saya datang klinik ni lepas tengok video doktor”.

Saya senyum.

Mungkin puan tak tahu yang sebenarnya saya ini pendiam dan pemalu orangnya. πŸ˜….

Banyak video saya di Page Klinik,

http://Facebook.com/klinikkeluargakualamuda
.
.
.
Begitulah kawan-kawan,
Zaman ini, doktor pun kena pandai buat video. Hahah.

Kalau tak pandai buat sendiri, perlu upah orang untuk buatkan. Nak mudah lagi, ambil staf yang bijak marketing, pandai buat video. Senang kerja anda.

Tapi, untuk saya yang modal pun tak besar, nak bakar duit banyak-banyak untuk FB adds pun kena fikir betul-betul yang mana terbaik.

Beruntung juga pernah kerja dengan klinik-klinik yang besar namanya sebelum ini. Dari situ saya kutip pengalaman untuk jalankan marketing. Itulah untungnya berkuli. Lepas itu boleh cuba aplikasi ikut cara sendiri.

Kata cikgu, fokus sahaja buat artikel yang baik dan boleh beri manfaat kepada orang lain.Yang penting hasil tulisan sendiri. Dari tulisan, kita boleh ubah input yang sama dalam bentuk video pula. Bunyi macam senang kan? Tapi tak senang. Haha. Nak hasilkan satu video pun entah berapa kali ‘cut’. 😁.
.
.
Fokus saya nak beri servis yang baik disamping terus kekal relevan dan sustain dalam dunia yang penuh pancaroba ini. Haha.

Sahabat semua,
Apapun yang kita buat, kerja apa sekalipun, biarlah ikhlas dan amanah supaya ada keberkatan didalamnya.

Semoga pekerjaan kita ini jadi ladang pahala untuk persediaan kita DI SANA.

Sekian dulu cerita dari saya,
Najwa Hamidi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s